Когато стане дума за ремонт у дома винаги даваме предимство на местата, които се използват най-много. Едно от тях е банята. За съжаление, много хора приемат, че тя е кътче от къщата, което не се нуждае от специален дизайн и внимание. Всъщност обаче, ако направите кратко проучване за модерните интериорни решения за банята сме сигурни, че ще искате да превърнете това пространство във вашете райско местенце, където да си почивате и прекарвате време с удоволствие. Това е и причината да решим да ви представим няколко от тенденциите, в които сме убедени, че ще откриете себе си и ще се вдъхновите да превърнете малкото и скучно мокро пространство в шедьовър.

Вечната класика – неутрална и естествена визия на банята

ремонт на баня remontis.bg в бяло

Ако се колебаете дали модерните дизайни през тази година ще ви харесват и следващите няколко години, докато отново стане време за ремонт на банята, ви препоръчваме да заложите на еднакви плочки по пода и стенита, както и монохроматичен елемент като светло дърво.

Усещане за лукс – мрамор в бяло и сиво в банята

Този материал запазва водещите си позици както в кухненското пространство, така и в банята. Без съмнение за всички е ясно защо – комбинацията от бял и сив мрамор е вечна и ще ви накарата да се чувставате като в 5* хотел всеки път, когато прекрачите прага на това уж безперспективно пространство.

Обратно към индустриализма при ремонт на банята – бетон

Може би за повечето от хората, това звучи като много странна тенденция, но е факт, че през идващите месеци използването на бетон в мивки, подове, стени и плотове ще набира все по-голяма популярност. Макар и груб на пръв поглед съчетан с дървесина, смола и стомана този материал може да изненада приятно привържениците на по-смелите комбинации.

Усещане за домашно спа – тъмни повърхности

Както и при кухните, така и в банята тъмните повърхности от матирани текстури съчетани с дърво метал и меко осветление.

Тенденции за плочките при ремонт на банята

плочки за баня, ремонт на баня remontis.bg

След като в предишните точки изяснихме някои от основните цялостни концепции за банята е време да се средоточим и малко по-задълбочено над конкретни елементи от банята.

Релефни плочки – геометрични и правилни форми, релефни текстури с различни фигури върху тях. Това определно е една от тенденциите, които завладява изложенията в последните месеци.

3D илюзия – плочки със светли цветове, които има различни геометрични форми, принтове и текстури като матирано или лъскаво покритие. Трябва обаче да подходите много внимателно към този тренд, тъй като той определно не подходящ за всяко мокро пространство и лесно може да превърне ефекта в дефект.

Две бонус тенденции за ремонт на банята

Заложете на свободностояща вана

баня remontis.bg, вана, ремонт

Разбира се, за тази придобивка е за хората, които разполагат с по-голямо пространство, но си стува. На пазара в момента се предлагат всякакви фоми – кръгли, обли, правоъгълни вани. Заложете на вана в ретро стил или в много ярък цвят, това би било чудесен акцент на цялото помещение. Не се страхувайте да експериментирате, съобразете я само с останалия интериор.

Отворена концепция за ремонт на баня

За повечето от нас това може би звучи прекалено екзотично. Но помислете си за скъпите хотели и частни вили, в който ваната е част от спалнята и с прекрасна гледка към големия град или красивия морски бряг, това може да внесе лукс във вашето жилище. Разбира се и тук има особености, с който да се съобразите. Ще ви е необходимо доста голямо пространство. Може би е добре да живеете на по-висок етаж, където ще можете да си позволите да виждате красивите светлинки на града, без жителите от съседните сгради да виждат вас. Стените на стаята ще трябва да бъдат заменени с проветрително плъзгащи се крила от матирано стъкло. Можете да приобщите зоната за преобличане към новото пространство, което да включва красива и удобна вана, която да пасне на останалия интериор в спалнята.

Вариантите за ремонт на банята са много – от по-евтини до много скъпи и сложни. Просто трябва да откриете тенденцията, която ви допада най-много. Екип на remontis.bg е винаги готов да откликне на вашите желания и идеи!

Ремонт на банята – как да я обзаведем според модните тенденции?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *