В последните години интериорният дизайн на модерната кухня все повече започва да се написва с динамичното ни ежедневие и ограниченото пространство, в което трябва да се вместим. Това е и причината при извършването на ремонт на кухнята, тя да бъде приобщавана като част от едно голямо отворено пространство заедно с всекидневната. Всеки сантиметър от новите жилища трябва да бъде използван правилно, за да се получи максимално светъл, уютен и функционален дом.

Това сливане на няколко помещения в едно изисква по изчистени линии, минимализъм, стил и функционалност. Все пак е важно пространството да бъде хармонично и да не ви кара да полудявате, когато останете в него за повече от час, поради. Затова днес сме ви подготвили няколко съвета, които ако следвате ще ви помогнат да създадете едно балансирано пространство, дори и без намесата на дизайнер.

1. Кухня – изборът на материали

сива модерна кухня с кухненски остров

Докрая на тази и през следващата година естествените материали ще бъдат сред най-използваните за мебелите и цялостната визия за кухнята. Това, че малко по-нагоре говорихме за минимализъм, не означава, че отписваме луксозните и качествени материали. Точно с текстури като мрамор, гранит, стъкло, дърво и бляскави метални акценти от мед и месинг ще създадете съвършената обстановка. Металните елементи могат да бъдат вплетени като завършваща облицовка на кухненските шкафове, на кухненския ширм или като част от осветителните тела.

2. Изборът на цветове

валяк за боядисване на стени

Актуални и през следващите няколко месеца остават любимите на голяма част от хората пастелни цветове. Всички вариации на зеленото и синьото, както и графитните и сивеещите тоналности. Но нека не забравяме и абсолютния фаворит за тази година  – класическото синьо. То се съчетава чудесно с тъмни тонове, придава доза изисканост и има влияе успокояващо.

За любителите на земните и топлите тонове препоръчваме да създадат своя домашен уют с вариации на теракота. Те се допълват чудесно в комбинация с бежово, дървесни, медни и златни елементи. За тези, които искат да се доверят на класическото черно бихме препоръчваме – матирани тъмни повърхности в съчетание с контрастиращи тонове като цвят кафе, дърво и нюанси сиво.

3.     Някой допълнителни тенденции за вашата кухня

Разполагате с достатъчно пространство във вашата кухня – изградете остров. Той ще служи за допълнително място за готвене или кътче, където да изпивате сутрешното си кафе.

кухненски остров в  бяло и дърво

През тази година много актуално е и поставянето на полици, вместо горен ред с шкафове. Можете да разчупите кухненското пространство като добавите и осветление и стъклени витрини. Това определено ще създаде усещането за простор и лукс.

От друга страна фурната започва да има освен практична и централна роля в дизайна. Все по-полярни стават кухни с композиция от стенни шкафове и ниша за фурната . Тя може да се превърне в акцент като се избере подходящ материал, цвят или осветление, което да я подчертае.

модерна масивна кухня  с мраморен плот и акцент върху вградените уреди

В заключение бихме могли да кажем, че ако ви предстои ремонт на кухнята  можете да заложите на естествени материали, като комбинирате по-тъмни с по-светли цветови комбинации и най-вече да се ръководите от пространството, с което разполагате. Ако все пак не можете да вземете решение как точно да изглежда вашата кухня не се колебайте да потърсите специалисти от https://remontis.bg/, които ще изготвят за вас проект и след това ще го изпълнят безупречно.

Кухня като от списание – тенденциите за 2020/2021 година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *