Идеята, че озеленяването и поддръжката на двор е лесна и всеки, които реши може да се справи с нея е широко разпространено схващане. Факт е обаче, че ако искате дворът на собствения ви дом или на вашата къща за гости да изглеждат подредени и спретнати, като тези от списанията, със сигурност ще са ви нужни професионалните услуги на специалист за озеленяване.

В следващите редове ще се опитаме да ви посочим причините, поради които да се доверите на фирма за озеленяване.

Предварителен проект за озеленяване

Ако се спрете на фирма за озеленяване, със сигурност ще имате възможност да изложите вашите идеи пред екипът. След това те да ви представят проект, които най-често в днешно време е в 3D формат. Това е огромен плюс, тъй като ще можете нагледно да видите начинът, по който се очаква да изглежда дворът ви. Хората, които са специалисти в тази област са завършили специално образование. Това ще бъде полезно в много аспекти – от самото разположение на растенията и оформяне на двора, до избора на подходящи цветя и зеленина за вашата площ.

Осъществяване на проекта за озеленяване

Със сигурност идеята да избереш някой, който да ти създаде проект и след това сам да го осъществиш е доста примамлива. Но трябва да бъдете внимателни с това. Възможно е да пропуснете някоя важна стъпка, която специалистите не биха подминали.

  • Подготовката на терена – първата стъпка, която и основна за добрия краен резултат е доброто подготвяне на площта. Според състоянието на терена се предприемат определени действия – почистване и облагородяване, ако е необходимо.
  • Заравняване на площта – мястото се валира и заравнява, а след това се подбира и вида на тревата и растенията, които ще се засаждат.
  • Затревяване и засаждане – в края идва и засаждането на тревата и растенията.

Според големината на терена и желанията на клиента, обикновено, се изгражда и напоителна система. Тя служи за правилно и контролирано поливане.

Поддръжка след засаждане

Ако изберете фирма за озеленяване най-вероятно ще получите и ежемесечна поддръжка на вашия двор. Тя ще включва оформянето на растенията, плевенето и дейности по поддръжка на осветлението и системата за поливане, ако има такива.

Бонус услуги

Фирмите за озеленяване често предлагат и изграждането на алпинеуми или други интериорни съоръжения. Осветлението също е много важна част от разкриването на пълния блясък на една добре поддържана градина. Дизайнерите – озеленители имат поглед и  над това как да осветят по най-добрия начин растенията, така че да покажат красивите им форми.

И накрая не забравяйте, че освен всички плюсове, които изброихме по-горе, най-голямият бонус на фирмата за озеленяване е, че те ще свършат цялата работа, а за вас остава само да се наслаждавате на прекрасната си градина.

Защо да изберем специалист за озеленяване на двора?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *